Francúzsky minister financií verí, že Grécko splní sľuby

NETKY.SK • 11 Január 2016, 08:52 • 2 min
Francúzsky minister financií verí, že Grécko splní sľuby

PARÍŽ - Grécko našlo v osobe francúzskeho ministra financií Michela Sapina spojenca v oblasti ekonomických reforiem.

slovakia

left justify in out

Grécko medzi medzinárodnými veriteľmi hľadá podporu v súvislosti s nevyhnutným reformným úsilím. Reformy sú potrebné pre začatie rozhovorov o odľahčení dlhovej záťaže. "Som presvedčený... že grécka vláda je rozhodnutá rešpektovať svoje záväzky vo všetkých smeroch,“ povedal Sapin.

 

Zároveň uviedol, že Francúzsko súhlasí s rýchlym postupom v súvislosti s gréckym dlhom. "Čím rýchlejšie budeme môcť hovoriť o otázkach gréckeho dlhu, tým lepšie to pre každého bude,“ povedal Sapin. Na spoločnej tlačovej konferencii s gréckym ministrom financií Euclidom Tsakalotosom Sapin vyjadril svoje presvedčenie, že prvá revízia záchranného programu sa skončí rýchlo a otvorí sa priestor pre rokovania o dlhu. Európski veritelia Grécka by podľa očakávaní mali začať s revíziou 18. januára, pričom cieľom je dokončiť ju vo februári.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona