Francúzsky miliardár Arnault dostal zelenú na prevzatie značky Christian Dior

NETKY.SK • 23 Máj 2017, 16:57 • 2 min
Francúzsky miliardár Arnault dostal zelenú na prevzatie značky Christian Dior

PARÍŽ - Francúzsky miliardár a šéf spoločnosti LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton (LVMH) Bernard Arnault a jeho rodina budú môcť uskutočniť kompletné prevzatie spoločnosti Christian Dior.

slovakia

left justify in out

Správna rada firmy Christian Dior oznámila, že s ponukou súhlasila a odporučila akcionárom, aby ju schválili. S ponukou LVMH súhlasili aj zástupcovia zamestnancov Christian Dior Couture, ktorá je divíziou módy a módnych doplnkov firmy Christian Dior. Túto divíziu LVMH ešte nevlastní.

 

V rámci celkovej transakcie chce rodina Arnaultovcov prevziať takmer 26-% podiel Christian Dior v hodnote vyše 12 miliárd eur a začleniť do portfólia LVMH divíziu módy a módnych doplnkov Christian Dior Couture, ktorú módny konglomerát ešte nevlastní. Zatiaľ sú v portfóliu LVMH kozmetika a parfumy značky Christian Dior.

 

LVMH je najväčším výrobcom luxusného tovaru na svete. Okrem módneho oblečenia či kabeliek produkuje aj vína, destiláty, hodinky a šperky. Do impéria LVMH patria značky ako spomínaná Christian Dior, ďalej Céline, Louis Vuitton či Guerlain, ako aj Krug, Moët & Chandon, Hennessy, Bulgari, TAG Heuer alebo Chaumet.

 

V minulom roku zaznamenala spoločnosť rekordné výsledky. Zisk vzrástol o vyše 10 % na takmer 4 miliardy eur a tržby sa zvýšili o 6 % na 37,6 miliardy eur.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona