Francúzsky magazín Closer musí zaplatiť pokutu za zverejnenie snímok prezidenta

NETKY.SK • 27 Marec 2014, 16:48 • 2 min
Francúzsky magazín Closer musí zaplatiť pokutu za zverejnenie snímok prezidenta

NANTERRE - Francúzsky súd nariadil dnes magazínu Closer, aby zaplatil pokutu 15.000 eur za zverejnenie fotografií, na ktorých je podľa neho zachytený francúzsky prezident Francois Hollande v prilbe a smeruje k herečke Julie Gayetovej na tajné rande.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom tlačová agentúra AP.
     

Hollande sa do niekoľkých dní od zverejnenia snímok v januári v bulvárnom časopise Closer rozišiel so svojou dlhodobou partnerkou Valérie Trierweilerovou. Nikdy ľúbostnú aféru s herečkou Gayetovou nepoprel.
     

Gayetová zažalovala magazín za porušenie súkromia. Súd na západnom parížskom predmestí Nanterre dnes rozhodol v jej prospech, ako sa to vo Francúzsku často stáva, pretože krajina má prísne zákony na zachovávanie súkromia. Súd nariadil magazínu Closer zaplatiť 15.000 eur, teda menej než 54.000 eur, ktoré požadovala Gayetová - a musí zverejniť rozsudok na titulnej strane.
     

Novinárka Trierweilerová bola po prevalení Hollandovho ľúbostného vzťahu v médiách niekoľko dní hospitalizovaná a začiatkom tohto mesiaca takisto vyhrala žalobu proti tomu istému magazínu za zasahovanie do súkromia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies