Francúzsky kluby s vládou za rokovací stôl o superdani

NETKY.SK • 12 November 2013, 14:39 • 2 min
Francúzsky kluby s vládou za rokovací stôl o superdani

PARÍŽ - Zástupcovia francúzskej vlády a futbalových klubov fungujúcich na profesionálnej báze si tento týždeň sadnú za rokovací stôl so spoločným cieľom zastaviť pripravovaný štrajk. Z nemenovaného zdroja o tom informoval v pondelok portál lequipe.fr. Rozhovory by sa mali uskutočniť v stredu na pôde Francúzskej futbalovej federácie (FFF), prítomný bude aj poslanec Jean Glavany.

slovakia

left justify in out

Ako je známe, kluby chcú protestovať proti úmyslu socialistickej vlády uvaliť 75-percentnú superdaň na príjmy od milióna eur vyššie. Štrajk v rámci Ligue 1 a druhej najvyššej francúzskej futbalovej súťaže zo strany Národnej únie profesionálnych klubov (UCPF) by mal byť v termíne od 29. novembra do 2. decembra 2013. Ak sa tak stane, ligové súťaže "v krajine galského kohúta" sa zastavia prvýkrát od roku 1972. Prezident UCPF Jean-Pierre Louvel uvítal stredajšie stretnutie s predstaviteľmi vlády: "Naším cieľom nie je za každú cenu ísť do štrajku, ale nájsť spoločné riešenie. Vo štvrtok oznámime ďalší postup."

Po rokovaní minulý mesiac odchádzali kluby s prázdnymi rukami, prezident Francúzska Francois Hollande odmietol vyňať a odstúpiť od spomenutej sedemdesiatpäťpercentnej dane pri vysokých príjmoch, ktorá podľa odhadov by mala kluby pripraviť minimálne o 44 miliónov eur. Vysokú daň budú musieť vo Francúzsku uhradiť priamo firmy, ktoré príjmy nad milión eur ročne vyplácajú. Vyberať sa vraj bude iba dva roky a jej výška nemôže prekročiť 5 percent obratu spoločnosti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies