Francúzsky herec Gérard Depardieu dostal ruské občianstvo

NETKY.SK • 3 Január 2013, 12:19 • 2 min
Francúzsky herec Gérard Depardieu dostal ruské občianstvo

Francúzsky herec Gérard Depardieu dostal ruské občianstvo - Celebrity Francúzskemu hercovi Gérardovi Depardieuovi, ktorého nahnevalo plánované zvyšovania daní francúzskou vládou, udelil dnes ruský prezident Vladimir Putin ruské občianstvo. Informovala o t

slovakia

left justify in out

img

Francúzskemu hercovi Gérardovi Depardieuovi, ktorého nahnevalo plánované zvyšovania daní francúzskou vládou, udelil dnes ruský prezident Vladimir Putin ruské občianstvo. Informovala o tom agentúra AP.

V stručnom vyhlásení Kremľa sa uvádza, že Putin dnes oficiálne podpísal príslušný dekrét. Zdroj z okolia francúzskeho herca podľa AP túto správu odmietol komentovať a neprezradil, či Depardieu ponuku prijal.

Depardieu sa ocitol pod paľbou kritiky po tom, ako sa kvôli daniam presťahoval do Belgicka a oznámil, že sa vzdá i francúzskeho občianstva. Ľavicoví francúzski politici, napríklad bývalá prezidentská kandidátka Nathalie Arthaudová, označili jeho rozhodnutie za zahanbujúce.

Depardieu je v Rusku dobre známy a objavil sa tam v mnohých reklamných kampaniach. Tento rok patril k viacerým západným celebritám, ktoré pozvali na oslavy narodenín Kremľom podporovaného čečenského prezidenta Ramzana Kadyrova. V Rusku tiež vlani pracoval na filme o Grigorijovi Rasputinovi.

Depardieu sa už v Belgicku informoval o tom, ako získať trvalý pobyt, a vyhlásil, že chce vrátiť svoj francúzsky pas a kartu sociálneho poistenia. Francúzsky premiér Jean-Marc Ayrault jeho oznámenie kritizoval ako "dosť úbohé" a nevlastenecké. Herec v reakcii vládu obvinil, že chce trestať úspech a talent.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona