Francúzsky exprezident Nicolas Sarkozy sa vracia do politiky

NETKY.SK • 19 September 2014, 18:17 • 2 min
Francúzsky exprezident Nicolas Sarkozy sa vracia do politiky

PARÍŽ - Bývalý francúzsky prezident Nicolas Sarkozy v piatok prostredníctvom siete Facebook oznámil svoj návrat do politiky.

slovakia

left justify in out

Predchodca úradujúceho prezidenta Françoisa Hollanda tak ukončil niekoľkomesačné špekulácie o jeho budúcnosti a zámeroch vrátiť sa. Sarkozy sa na svojom facebookovom konte označil za kandidáta za predsedu opozičného Zväzu za ľudové hnutie (UMP), ktorý označil za svoju "politickú rodinu". Kontroverzný exšéf Elyzejského paláca okrem iného avizuje veľké zmeny fungovania strany a ponúknutie nádeje Francúzsku. Práve "absenciu nádeje" označil za hlavnú motiváciu pre všeobecnú obrodu.

 

 

 

Sarkozy v máji 2012 prehral obe kolá prezidentských volieb, v ktorých ho od moci odstavil Hollande. Jeho strana následne získala kontrolu aj nad parlamentom. Vláda socialistu Hollanda však napriek sľubom dosiaľ nedokázala zvrátiť negatívne smerovanie hospodárstva druhej najväčšej krajiny EÚ a začali sa ozývať hlasy volajúce po návrate Sarkozyho známeho svojim energickým konaním a teatrálnym správaním sa na verejnosti. Sarkozyho však po strate imunity vyšetrujú pre početné obvinenia z korupcie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies