Francúzsky eurokomisár kritizoval svojho šéfa Barrosa

NETKY.SK • 18 Jún 2013, 14:34 • 2 min
Francúzsky eurokomisár kritizoval svojho šéfa Barrosa

PARÍŽ - Európsky komisár Michel Barnier v utorok zaútočil na svojho šéfa Josého Manuela Barrosa za to, že Francúzov označil za "kultúrnych spiatočníkov".

slovakia

left justify in out

Barnier je pritom sám Francúz a v EK má na starosti rezort vnútorného obchodu. "Keď niekto ochraňuje kultúrnu rozmanitosť, nie je spiatočník, ale bojuje za budúcnosť," vyhlásil eurokomisár.

Barnier tým reagoval na Barrosov pondelkový rozhovor pre denník International Herald Tribune. Predseda EK v ňom skritizoval snahy Francúzska o ochranu domáceho filmového a kultúrneho priemyslu. Paríž o tejto otázke rokoval so Spojenými štátmi v rámci rozhovorov o uzavretí spoločnej zmluvy o voľnom obchode. "Je to kultúrne spiatočníctvo," uviedol. Brusel sa snaží so Spojenými štátmi uzavrieť novú spoločnú obchodnú zmluvu, ktorá by bola najrozsiahlejším a najkomplexnejším dokumentom tohto druhu na svete. Francúzi trvajú na tom, že jej súčasťou by nemala byť liberalizácia audiovizuálneho sektora, ktorý by mal zostať pod ochranou národných vlád. Barroso si však myslí, že ide o prejav antiamerikanizmu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies