Francúzsko zriadi núdzový fond pre ľudí, ktorí prišli pri záplavách o majetok

NETKY.SK • 6 Jún 2016, 12:07 • 2 min
Francúzsko zriadi núdzový fond pre ľudí, ktorí prišli pri záplavách o majetok

PARÍŽ - Vláda Francúzska zriadi núdzový fond pre obyvateľov, ktorí počas najzávažnejších povodní, aké túto krajinu v dôsledku rozvodnenia rieky Seina postihli za uplynulé tri desaťročia, prišli o všetok svoj majetok.

slovakia

left justify in out

Vyhlásil to dnes francúzsky premiér Manuel Valls, ktorého cituje agentúra AP.

 

Ministerský predseda po zasadaní vlády podotkol, že "návrat do normálu potrvá istý čas", pričom vyzval na spolupatričnosť medzi obyvateľmi. Podľa jeho slov poskytne daný fond prostriedky vo výške "niekoľkých desiatok tisíc eur" osobám bez potrebných zdrojov, aby sa dokázali vrátiť do bežného života.

 

Približne 7000 francúzskych domácností zostáva k dnešnému dňu bez elektrického prúdu, zatiaľ čo múzeum Louvre bude zatvorené do utorka.

 

V Paríži zostali kvôli vysokej hladine vody uzatvorené viaceré železničné stanice a ulice. Prírodný živel si v Belgicku, Francúzsku, Nemecku a Rumunsku vyžiadali celkovo 18 mŕtvych.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies