Francúzsko: Zomrel najstarší človek na svete, Eugénie Blanchardová

NETKY.SK • 5 November 2010, 08:15 • 2 min
Francúzsko: Zomrel najstarší človek na svete, Eugénie Blanchardová

Francúzsko: Zomrel najstarší človek na svete, Eugénie Blanchardová

slovakia

left justify in out

Francúzka Eugénie Blanchardová, ktorá bola so 114 rokmi najstaršou žijúcou obyvateľkou planéty Zem, zomrela dnes v skorých ranných hodinách na karibskom ostrove Guadeloupe. Informovala o tom francúzska tlačová agentúra AFP s odvolaním sa na pozostalých.
      Rádová sestra, ktorá sa narodila 16. februára 1896, prežila tri uplynulé desaťročia v meste Saint-Barthélemy. Jej synovec Daniel sa domnieva, že za vysoký vek, ktorého sa dožila, môže jej rozhodnutie zasvätiť život službám Bohu.
      Zosnulá si každoročne - až do nedávna - pripila na svoje narodeniny šampanským, informovali jej príbuzní.
      Eugénie Blanchardovu uvádzala Guinnessova kniha rekordov ako najstaršieho žijúceho obyvateľa Zeme. Toto postavenie prejde teraz zrejme na Američanku Eunice Sanbornovú, ktorá podľa májových informácií Gerontology Research Group z USA bola druhou najstaršou pozemšťankou, iba o päť mesiacov mladšou ako Blanchardová.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies