Francúzsko znížilo daň z kryptomien zo 45 na 19 percent

NETKY.SK • 29 Apríl 2018, 13:45 • 2 min
Francúzsko znížilo daň z kryptomien zo 45 na 19 percent

PARÍŽ – Francúzska štátna rada (Conseil d'Etat) znížila sadzbu dane z predaja kryptomien na paušálnych 19% z pôvodných 45%.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Štátna rada uviedla, že zmena výšky dane vyplýva z novej klasifikácie Bitcoinu (BTC), ktorá je oddelená od komerčnej alebo nekomerčnej činnosti. "Predaj Bitcoinov teraz spadá do kategórie kapitálových ziskov z hnuteľného majetku."

 

img

 

Výnimkou budú výnosy z ťaženia kryptomien, ktoré budú zdanené ako neobchodné zisky. Príjmy ako dôsledok profesionálnej činnosti, budú zdanené ako priemyselné a obchodné zisky.

 

Rozhodnutie zmeniť sadzbu dane pre kryptomeny prišlo po tom, ako sa občania odvolali na najvyšší regulačný orgán Francúzska začiatkom tohto roka, aby zmenili predpisy o krypto transakciách, ktoré platili od júla 2014.

 

img

 

Francúzsko tento rok pracuje na predpisoch o kryptomenách. Na začiatku roka minister hospodárstva vytvoril pracovnú skupinu, aby preskúmala reguláciu kryptomien a v marci vláda zakázala investičným spoločnostiam obchodovať s kryptomenmi, až kým nebudú implementované nariadenia.

 

Francúzsky regulačný orgán pre finančné trhy v marci skúmal právne predpisy, ktoré by podporili vývoj ICO.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Tomáš Tóth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies