Francúzsko žiada tvrdšiu globálnu mobilizáciu proti Islamskému štátu

NETKY.SK • 27 Máj 2015, 18:40 • 2 min
Francúzsko žiada tvrdšiu globálnu mobilizáciu proti Islamskému štátu

PARÍŽ - Minister zahraničných vecí Francúzska Laurent Fabius vyzval medzinárodné spoločenstvo, aby posilnilo svoju mobilizáciu proti teroristickej organizácii Islamský štát (IS). Uviedol to v súvislosti s blížiacou sa medzinárodnou schôdzkou v Paríži, ktorá bude venovaná situácii v Iraku.

slovakia

left justify in out

Fabiusova výzva zaznela v utorok, informovala dnes agentúra AP. Minister pred novinármi v budove nového krízového centra francúzskeho rezortu diplomacie uviedol, že "Francúzsko berie zodpovednosť za seba ... , no každý musí robiť to, čo je potrebné". Svoje tvrdenia však nespresnil.

 

Francúzsky šéf diplomacie tiež zdôraznil, že situácia v Sýrii, kde džihádisti z IS kontrolujú rozsiahle územia, bude takisto predmetom budúcotýždňových rozhovorov v Paríži.

 

Členovia spojeneckej koalície pod vedením USA, ktorá bojuje proti IS, sa stretnú 2. júna v Paríži, aby tam rokovali o aktuálnej situácii v Iraku. Francúzsko je jednou z krajín zapojených do leteckej ofenzívy proti islamistom v Iraku.

Avizovaného stretnutia sa majú zúčastniť aj iracký premiér Hajdar Abádí, minister zahraničných vecí USA John Kerry a predstavitelia popredných medzinárodných organizácií.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies