Francúzsko zdolalo Nigériu a postúpilo do štvrťfinále

NETKY.SK • 1 Júl 2014, 07:35 • 2 min
Francúzsko zdolalo Nigériu a postúpilo do štvrťfinále

BRASÍLIA - Futbalisti Francúzska postúpili do štvrťfinále na XX. majstrovstvách sveta v Brazílii, keď v pondelkovom osemfinálovom súboji zdolali výber Nigérie 2:0 (0:0).

slovakia

left justify in out

Zverenci trénera Didiera Deschampsa sa na Estádio Nacional Mané Garrincha v Brasílii pomalšie rozbiehali a ich gólové chvíle prišli až v druhej polovici II. polčasu. V záverečnej dvadsaťminútovke si utvorili veľký tlak, ktorý korunovali v 79. min, do streleckej listiny sa hlavou zapísal Paul Pogba. Definitívnu podobu výsledku dal v nadstavenom čase druhého dejstva obranca Joseph Yobo vlastným gólom. 

 

Hráči Nigérie sa ani na tretí pokus neprebojovali cez osemfinále MS, predtým v rovnakej fáze neuspeli ani v rokoch 1994 a 1998. Francúzi síce pred štyrmi rokmi v JAR nepostúpili zo základnej skupiny, no z ostatných štyroch svetových šampionátov majú na konte dve finálové účasti, v domácom prostredí v roku 1998 sa tešili zo zisku titulu majstra sveta. 

 

Francúzi vo štvrťfinále nastúpia v piatok 4. júla v Riu de Janeiro proti víťazovi neskoršieho pondelkového stretnutia Nemecko - Alžírsko. 

Výsledok - pondelok - osemfinále: 
Francúzsko - Nigéria 2:0 (0:0) - Francúzsko postúpilo do štvrťfinále 

 

 


Góly: 79. Pogba, 90.+ Yobo (vl.), ŽK: 54. Matuidi (Fr.), rozhodovali: Geiger - Hurd (obaja USA), Fletcher (Kan.), 67 882 divákov 

Zostavy: 
Francúzsko: Lloris - Debuchy, Varane, Koscielny, Evra - Pogba, Cabaye, Matuidi - Valbuena (90.+ M. Sissoko), Giroud (62. Griezmann), Benzema 
Nigéria: Enyeama - Ambrose, Yobo, Oshaniwa, Omeruo - Musa, Onazi (59. R. Gabriel), Obi Mikel, Moses (89. Nwofor) - Odemwingie - Emenike 
 

Úvod duelu sa niesol v opatrnom duchu a šancí bolo ako šafranu. V 19. min po centri Musu síce skóroval Emenike, ale zakončoval z postavenia mimo hry a jeho zásah rozhodcovia neuznali. Na opačnej strane vzápätí pohrozil Pogba, no jeho tvrdý volej po centri Valbuenu vytesnil gólman Enyeama. Pred polčasovou prestávkou ešte zaujali pokusy Nigérijčanov Odemwingieho a Emenikeho či strela Francúza Debuchyho. 

 

Po zmene strán pohrozil v 53. min opäť Emenike, ale arbitri opäť odpískali postavenie mimo hry. O jedenásť minút strelu ľavačkou Odemwingieho zneškodnil Lloris. Francúzi potom prevzali iniciatívu a v 70. min Benzema zoči-voči Enyeamovi trafil len gólmana súpera. Ďalší pokus útočníka Realu Madrid odkopol z bránkovej čiary Obi Mikel a Cabaye vzápätí trafil brvno. Tlak Francúzov vyvrcholil v 79. min. Rohový kop Valbuenu poslal brankár Nigérie len k Pogbovi a stredopoliar Juventusu Turín hlavou otvoril skóre - 1:0. Nigéria vrhla všetky sily do útoku a Francúzsku sa otvoril priestor na ďalší gól, ktorý prišiel v nadstavenom čase druhého dejstva - prízemný center Valbuenu na striedajúceho Griezmanna usmernil za vlastného brankára stopér Yobo. 

Hlasy: 
Didier Deschamps (tréner Francúzska): "Počas celého duelu sme si utvorili mnoho šancí, ale ovládli sme ho až po hodine hry. Rozhodnutie priniesol až napínavý záver, pretože proti nám stál fyzicky dobre pripravený súper. Sme na majstrovstvách sveta a tu sú všetky zápasy náročné." 

Stephen Keshi (tréner Nigérie): "Nie som spokojný s výkonom rozhodcov. Najmä zákrok na Onaziho mali potrestať tvrdšie, veď bude mimo hry niekoľko týždňov. Prvýkrát sa po súboji vyjadrujem k arbitrom. Podľa môjho názoru nás obrali o gól, nepoznám dôvod, prečo nám ho neuznali." 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies