Francúzsko: Zatkli podozrivého zo smrtiaceho útoku na židovskú školu

NETKY.SK • 21 Marec 2012, 08:14 • 2 min
Francúzsko: Zatkli podozrivého zo smrtiaceho útoku na židovskú školu

Francúzsko Zatkli podozrivého zo smrtiaceho útoku na židovskú školu - Krimi Francúzska polícia dnes pri razii na dom v meste Toulouse zatkla jedného podozrivého z pondelkovej streľby pri tamojšej židovskej škole, ktorá si vyžiadala štyroch mŕtvych. Minist

slovakia

left justify in out

img

Francúzska polícia dnes pri razii na dom v meste Toulouse zatkla jedného podozrivého z pondelkovej streľby pri tamojšej židovskej škole, ktorá si vyžiadala štyroch mŕtvych.
      Minister vnútra Claude Guéant oznámil, že zatknutý tvrdí, že je napojený na teroristickú sieť al-Káida.
      "Tvrdí, že je mudžahedín a že patrí k al-Káide," povedal Guéant novinárom pri obliehanom dome. Dodal, že muž bol v minulosti v Afganistane. "Chcel pomstu za palestínske deti a tiež sa chcel pomstiť francúzskej armáde za jej zásahy v cudzine," uviedol minister v súvislosti so zabitím troch francúzskych vojakov, ktoré predchádzalo útoku na židovskú školu.
      Guéant dosal, že polícia vypočúva brata zatknutého, ktorý má 24 rokov. Policajné zdroje agentúre Reuters povedali, že brata muža zatknutého pri razii zatkli v súvislosti so zabitiami predtým na inom mieste.
      Policajné obliehanie domu sa začalo okolo 03.00 h a pokračovalo aj po troch hodinách, uviedla agentúra Reuters s odvolaním sa na policajné zdroje.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona