Francúzsko zalarmovalo nemocnice ohľadom rizika šírenia eboly z Afriky

NETKY.SK • 3 Apríl 2014, 16:50 • 2 min
Francúzsko zalarmovalo nemocnice ohľadom rizika šírenia eboly z Afriky

PARÍŽ - Francúzske zdravotnícke úrady dnes zalarmovali lekárov a nemocnice, aby informovali o akýchkoľvek príznakoch vírusu eboly, ktorého epidémia vypukla v oblasti západnej Afriky.

slovakia

left justify in out

Príslušné zdravotnícke zariadenia majú úradom podať správu o každom prípade nákazy na území Francúzska, hoci zatiaľ v krajine nezaznamenali výskyt príslušných symptómov, informovala agentúra Reuters.
     

Francúzsko si totiž zachováva blízke vzťahy s niekoľkými svojimi bývalými kolóniami v danom regióne, pričom medzi nimi panuje čulý pohyb prisťahovalcov a zamestnancov francúzskych nadnárodných spoločností.
     

Prepuknutie choroby, ktorej úmrtnosť dosahuje až 90 percent, zaznamenali pred dvoma mesiacmi v Guinei, odkiaľ sa následne rozšírila do susednej Libérie a Sierry Leone, kým Gambia umiestnila dvoch ľudí do karantény.
     

"Lekárov vo Francúzsku sme upovedomili na problém, takže budú mať na zreteli túto chorobu, ak sa stretnú s patričnými príznakmi," uviedla francúzska ministerka zdravotníctva Marisol Touraineová. Opatrenie je však preventívne a nebolo iniciované nálezom žiadnych symptómov, dodala šéfka rezortu.
     

Ďalšie inštrukcie boli zaslané zdravotníckym úradom širšieho parížskeho regiónu vzhľadom na množstvo pasažierov prichádzajúcich na medzinárodné letisko Charlesa de Gaulla. Zatiaľ neboli vydané žiadne opatrenia, ktoré by obmedzovali cestovanie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies