Francúzsko začne ešte v tomto roku s odstavovaním najstaršej jadrovej elektrárne

NETKY.SK • 26 Apríl 2016, 07:02 • 2 min
Francúzsko začne ešte v tomto roku s odstavovaním najstaršej jadrovej elektrárne

PARÍŽ - Francúzsky prezident Francois Hollande v pondelok uviedol, že ešte v tomto roku oficiálne odštartuje dlhý proces odstavovania najstaršej francúzskej jadrovej elektrárne Fessenheim, ležiacej na východe krajiny neďaleko nemeckých hraníc.

slovakia

left justify in out

Hollande podľa agentúry AP vo svojom dnešnom prejave o životnom prostredím v Elyzejskom paláci, povedal, že čoskoro vydá dekrét, ktorým stanoví začatie odstavovania zmienenej elektrárne.

 

"Prebiehajú rozhovory medzi štátom a EDF (prevádzkovateľom elektrárne) týkajúce sa podmienok takéhoto kroku," povedal Hollande.

 

Na čo najskoršie zatvorenie elektrárne vyzvala Francúzsko v marci aj nemecká vláda, dodáva AP.

 

Francúzsko schválilo ešte vlani v júli zákon o znížení podielu jadrovej energie na 50 percent do roku 2025. Práve jadrová energia pokrýva totiž v súčasnosti až 75 percent zo spotreby Francúzska, čo je viac než v ktorejkoľvek inej krajine.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona