Francúzsko vysiela do boja o Oscara erotický triler režiséra Paula Verhoevena

NETKY.SK • 27 September 2016, 09:39 • 2 min
Francúzsko vysiela do boja o Oscara erotický triler režiséra Paula Verhoevena

PARÍŽ - Francúzsko vyšle do boja o Oscara pre najlepší neanglicky nakrútený film roka erotický triler Elle, prácu režiséra Paula Verhoevena (78). Informoval o tom dnes francúzsky filmový ústav.

slovakia

left justify in out

Erotický triler, ktorého príbeh sa odohráva okolo znásilnenia podnikateľky venujúcej sa produkcii videohier neznámym maskovaným mužom, je celkove šestnástym celovečerným, ale súčasne prvým filmom, ktorý holandský režisér nakrútil vo Francúzsku. V snímke sa mu podarilo sex a násilie úspešne skombinovať s humornými scénami, takže si vynútil charakteristiky ako "perverzná, vtipná, obrovská" zábava.

 

Film, ktorý vznikol vo francúzsko-nemeckej koprodukcii a v ktorom hlavnú postavu stvárňuje Isabelle Huppertová, zožal mimoriadny úspech na tradičnom MFF v Cannes.

 

 

S menom Paula Verhoevena sa spájajú filmové trháky ako erotický triler Základný inštinkt alebo sci-fi Total Recall, ale aj kritikou mimoriadne oceňovaná vojnová dráma Čierna kniha.

 

Od premiéry jeho novinky na sklonku mája si film, ktorého knižnou predlohou je dielo Philippa Djiana "Oh...", pozrelo v krajine galského kohúta už viac ako pol milióna divákov.

 

Slovenská filmová a televízna akadémia (SFTA) nominovala do boja o Oscara - ocenenie americkej Akadémie filmových umení a vied (AMPAS) - v rovnakej kategórii snímku Eva Nová režiséra Marka Škopa.

 

Galavečer, na ktorom sa verejnosť dozvie už po 89.-krát mená laureátov Oscarov, sa uskutoční 26. februára 2017.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies