Francúzsko vyjadrilo podporu plánu EÚ na kvóty pre migrantov

NETKY.SK • 11 Máj 2015, 12:12 • 2 min
Francúzsko vyjadrilo podporu plánu EÚ na kvóty pre migrantov

PARÍŽ - Francúzsko podporuje návrh Európskej únie na rovnomernejšie rozdeľovanie migrantov medzi jej členské krajiny, povedal dnes minister vnútra Bernard Cazeneuve.

slovakia

left justify in out

Návrh založený na distribučnom "kľúči" stanovenom Bruselom zverejní Európska komisia tento týždeň. Jeho ambíciou je stanovenie kvót pre jednotlivé členské krajiny, čo by malo zmierniť tlak na stredomorské krajiny, predovšetkým Taliansko, pripomenula tlačová agentúra Reuters.

 

"Tento návrh... sa čiastočne inšpiroval návrhmi, ktoré predložilo Francúzsko. Je pochopiteľné, že tie počty (imigrantov) treba v EÚ prerozdeliť," povedal minister vo vysielaní rozhlasovej stanice RTL.

 

Návrh podporujú aj ďalšie krajiny, napríklad Nemecko či Rakúsko. Potrebuje však získať súhlas vlád všetkých 28 členských krajín, čo zďaleka nie je isté. Maďarský premiér Viktor Orbán ho v piatok nazval "bláznivou myšlienkou".

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies