Francúzsko vydá amerického rapera podozrivého zo znásilnenia do Rakúska

NETKY.SK • 24 Jún 2016, 08:32 • 2 min
Francúzsko vydá amerického rapera podozrivého zo znásilnenia do Rakúska

PARÍŽ - Francúzsko vydá na trestné stíhanie do Rakúska amerického rapera Freddieho Gibbsa, ktorého zadržali začiatkom júna na základe európskeho zatykača vydaného alpskou republikou pred jeho vystúpením vo francúzskom Toulouse.

slovakia

left justify in out

Rozhodol o tom vo štvrtok odvolací súd v Toulouse, informoval rakúsky verejnoprávny rozhlas ORF s odvolaním sa na Michaela Malku, raperovho právneho zástupcu.

 

Tridsaťštyriročný Američan je v Rakúsku dôvodne podozrivý, že po koncerte vo Viedni v júli 2015 znásilnil dve ženy. Tým údajne v zákulisí podali tzv. k. o. kvapky a odviezli ich do hotela, kde sa stali obeťami znásilnenia raperom i ďalším mužom.

 

Samotný umelec, občianskym menom Fredrick Tipton, obvinenia dôrazne popiera. Jeho americký právny zástupca Scott Leemon vyhlásil, že proti jeho mandantovi niet žiadnych dôkazov. Trestné oznámenie na neho navyše podali až "mesiace" po inkriminovanom večere.

 

Gibbsa v Toulouse najskôr zadržali, aby ho na kauciu 50.000 eur prepustili podmienečne na slobodu. Američan vraj odmietal vydanie do Rakúska, pretože chce rakúskej justícii čeliť ako slobodný muž, vyhlásil jeho francúzsky advokát Malka.

 

Ak bude raper dôsledný v tomto postoji, môže sa ešte odvolať na francúzsky najvyšší súd.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies