Francúzsko varovalo Sýriu pred použitím chemických zbraní

NETKY.SK • 3 September 2012, 11:35 • 2 min
Francúzsko varovalo Sýriu pred použitím chemických zbraní

Francúzsko varovalo Sýriu pred použitím chemických zbraní - Politika Západné veľmoci pripravujú tvrdú reakciu v prípade, ak režim sýrskeho prezidenta Bašára Asada v občianskej vojne v krajine nasadí chemické alebo biologické zbrane. Uviedol to dnes francú

slovakia

left justify in out

imgZápadné veľmoci pripravujú tvrdú reakciu v prípade, ak režim sýrskeho prezidenta Bašára Asada v občianskej vojne v krajine nasadí chemické alebo biologické zbrane. Uviedol to dnes francúzsky minister zahraničných vecí Laurent Fabius.
      Sýrske vedenie varovalo, že by mohlo použiť chemické alebo biologické zbrane v prípade útoku zvonku. Americký prezident Barack Obama uviedol, že z hľadiska USA by takýmto krokom Asadov režim prekročil všetky medze.
      Fabius dnes pre rádio RMC povedal, že Paríž o záležitosti diskutuje najmä s partnermi vo Washingtone a v Londýne. Keby Sýria takéto zbrane použila, "naša reakcia... by bola mohutná a blesková", uviedol. 
      Minister dodal, že Rusko a Čína majú "rovnaký postoj", priznal však sklamanie nad tým, že naďalej podporujú Asada. Moskva tvrdí, že má od Damasku uistenia, že chemické zbrane nepoužije a že ich dokáže ochrániť.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies