Francúzsko uzavrie svoje zastupiteľské úrady v Ankare a Istanbule

NETKY.SK • 13 Júl 2016, 16:42 • 2 min
Francúzsko uzavrie svoje zastupiteľské úrady v Ankare a Istanbule

ANKARA/ISTANBUL - Francúzsko uzavrie dočasne "z bezpečnostných dôvodov" svoje veľvyslanectvo v tureckej Ankare i generálny konzulát v Istanbule. Plánované oslavy francúzskeho štátneho sviatku 14. júla v oboch zastupiteľských úradoch zrušili.

slovakia

left justify in out

Veľvyslanectvo i generálny konzulát by mali prerušiť prevádzku ešte dnes popoludní a uzavreté budú až do odvolania, informovala tlačová agentúra DPA, ktorá pripomenula, že po varovaniach pred teroristickými útokmi uzavreli v marci dočasne i nemecké zastupiteľské úrady v Ankare a v Istanbule.


Po sérii teroristických útokov v Ankare a v Istanbule si na sklonku júna samovražedný útok na istanbulské Atatürkovo letisko vyžiadal životy 45 nevinných ľudí. Z väčšiny teroristických aktivít obviňuje Turecko džihádistov z Islamského štátu (IS), za niektoré prevzala však zodpovednosť militantná skupina blízka mimo zákon postavenej Strane kurdských pracujúcich (PKK).

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies