Francúzsko uľahčí prístup rómskych prisťahovalcov na pracovný trh

NETKY.SK • 23 August 2012, 06:52 • 2 min
Francúzsko uľahčí prístup rómskych prisťahovalcov na pracovný trh

Francúzsko uľahčí prístup rómskych prisťahovalcov na pracovný trh - Politika Francúzska vláda dnes reagovala na kritiku zaobchádzania s Rómami a oznámila, že čiastočne odstráni obmedzenia pre rumunských a bulharských prisťahovalcov, pracujúcich vo Francúz

slovakia

left justify in out

img

Francúzska vláda dnes reagovala na kritiku zaobchádzania s Rómami a oznámila, že čiastočne odstráni obmedzenia pre rumunských a bulharských prisťahovalcov, pracujúcich vo Francúzsku.
      Ministerský pracovný tím rozhodol o zrušení dane za zamestnávanie Rumunov a Bulharov a rozšíril zoznam 150 profesií, ktoré môžu vo Francúzsku vykonávať, povedal premiér Jean-Marc Ayrault. 
      Zamestnávatelia, ktorí chceli najať bulharských a rumunských prisťahovalcov, museli doteraz platiť daň vo výške 713 eur. Uchádzači o prácu však budú stále potrebovať pracovné povolenie.
      Začiatkom augusta v okolí francúzskych miest Lille, Paríž a Lyon vysťahovali stovky Rómov. Ľudskoprávne skupiny obvinili prezidenta Francoisa Hollanda, že k problému rómskych prisťahovalcov pristupuje podobne ako jeho stredopravý predchodca Nicolas Sarkozy.
      Minister vnútra Manuel Valls vysťahovanie obhajoval potrebou vyhnúť sa "rozširovaniu slumov," informovala agentúra DPA. Ayrault povedal, že odstraňovanie nelegálnych osád bude pokračovať.
      Generálny tajomník Rady Európy (RE) Thorbjörn Jagland v utorok reagoval na udalosti výzvou, aby Paríž v tejto oblasti neprijímal iba krátkodobé riešenia.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies