Francúzsko teraz nijaké zbrane Ukrajine nedodá

NETKY.SK • 4 Február 2015, 17:19 • 2 min
Francúzsko teraz nijaké zbrane Ukrajine nedodá

PARÍŽ - Francúzsko momentálne nemá v úmysle dodávať Ukrajine zbrane, ktoré by vláde v Kyjeve pomohli v boji s proruskými separatistami na východe krajiny.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Informovala o tom dnes agentúra Reuters s odvolaním sa na vyhlásenie francúzskeho ministra obrany Jeana-Yvesa Le Driana.
     

"V tejto chvíli vôbec nemáme v úmysle dodávať Ukrajine zbrane," uviedol Le Drian na spoločnej tlačovej konferencii so svojím kanadským náprotivkom Robertom Nicholsonom.
     

Le Drian opäť potvrdil postoj Paríža, podľa ktorého sa na krízu na východe Ukrajiny musí nájsť politické riešenie. Nevylúčil však možnosť rozšírenia alebo sprísnenia sankcií uvalených na Rusko.
     

"Postoj Ruska k separatistom na Ukrajine je neprijateľný. Budeme pokračovať v sankciách, ale zároveň musíme využiť všetky prostriedky na to, aby sme zvrátili súčasnú situáciu, ktorá sa zhoršuje a môže viesť k ešte väčšiemu napätiu," povedal Le Drian. 
     

Podľa zdroja z francúzskych diplomatických kruhov by bolo nelogické dodávať zbrane ukrajinskej vláde práve v čase, keď západné mocnosti vyzývajú Rusko, aby prestalo vyzbrojovať separatistov.  
     

"Nemáme v úmysle riešiť vojnu vojnou. Je potrebné vrátiť sa k dialógu a prímeriu," uviedol pre agentúru Reuters zdroj z prostredia francúzskej diplomacie.  
     

Francúzsky prezident Francois Hollande vyzval všetky strany zapojené do bojov na východe Ukrajiny, aby dodržiavali dohodu o prímerí. Hollande bol prvým najvyšším predstaviteľom západnej mocnosti, ktorý sa stretol s ruským prezidentom Vladimirom Putinom po tom, ako Moskva v marci 2014 anektovala Krym.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies