Francúzsko, Taliansko a Slovinsko postihli silné dažde

NETKY.SK • 20 Január 2014, 08:32 • 2 min
Francúzsko, Taliansko a Slovinsko postihli silné dažde

PARÍŽ/RÍM - Najmenej dve obete si vyžiadali záplavy na juhovýchode Francúzska, ktoré v nedeľu spôsobili predchádzajúce výdatné dažde. Jeden človek je stále nezvestný, oznámila švajčiarska agentúra SDA s odvolaním sa na miestne úrady. Počasie robilo problémy aj v Taliansku, kde je jedna osoba nezvestná, a v Slovinsku.

slovakia

left justify in out

Povodne vo Francúzsku neprežil 73-ročný muž, ktorého našli mŕtveho v pivnici jeho domu. Ďalšou obeťou je muž, ktorého auto zmietla voda v obci Pierrefeu. Výčiny počasia postihli niekoľko dedín medzi mestečkom Hyéres a obcou Le Lavandou. Viac ako 150 ľudí museli vrtuľníkom a člnmi dopraviť do bezpečia. Okolo 4000 domácností nemalo v nedeľu večer elektrinu, približne 20 ciest je neprejazdných. 

Následky povodní odstraňovali aj počas noci stovky záchranárov. So zlepšením počasia v oblasti nemožno podľa meteorológov rátať ani dnes. Postihnutý región dnes ráno plánujú navštíviť francúzsky premiér Jean-Marc Ayrault a minister vnútra Manuel Valls.

V Taliansku a Slovinsku sa v nedeľu vyskytli aj búrky, miestami i s krúpami. Problémy mal napríklad  Janov, ktorý postihol prívalový dážď a zosuvy pôdy. Námestie svätého Marka v Benátkach pokryla voda do výšky šesť centimetrov, informovala agentúra ANSA. Situácia je komplikovaná i v južnej Kampánii, kde boli v nedeľu ráno zrušené všetky námorné spojenia medzi Neapolom a ostrovom Capri. V provincii Janov pátrajú po nezvestnej osobe, ktorú strhol rozvodnený potok Poggio.

Civilná ochrana vo večerných hodinách vydala nové výstrahy pre región Abruzzo a ostrov Sardínia. Taliansky minister životného prostredia Andrea Orlando vyhlásil v postihnutých oblastiach stav núdze.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies