Francúzsko, Taliansko a Anglicko pri žrebe MS nenasadené

NETKY.SK • 20 November 2013, 13:40 • 2 min
Francúzsko, Taliansko a Anglicko pri žrebe MS nenasadené

BAHIA - Pred žrebom záverečného turnaja futbalových majstrovstiev sveta 2014 v Brazílii nebudú medzi nasadenými tímami figurovať viacerí poprední zástupcovia z Európy. Medzi nenasadenými budú reprezentácie Francúzska, Talianska či Anglicka. Žreb sa uskutoční 6. decembra v Costa do Sauípe v brazílskom štáte Bahia a najlepšiu pozíciu bude mať domáci výber usporiadateľskej krajiny, obhajca titulu Španielsko, ďalej Nemecko, Argentína, Kolumbia, Belgicko, Švajčiarsko a takmer určite aj Uruguaj.

slovakia

left justify in out

Rozdelenie do košov zatiaľ nie je oficiálne, Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) ho potvrdí po úplnom skončení kvalifikácie. Aktuálne zostáva odohrať záverečný kvalifikačný zápas Uruguaja s Jordánskom. Juhoamerický favorit má však z minulotýždňového prvého duelu náskok 5:0 a v súčte so stredajšou odvetou s úvodným výkopom o 24.00 h SEČ sa nepredpokladá úspech africkej reprezentácie.

Rozhodujúcim kritériom pre nasadenie je takisto ako pred štyrmi rokmi pred svetovým šampionátom 2010 v Juhoafrickej republike októbrové vydanie rebríčka FIFA. V prvom koši bude sedem renkingovo najlepších tímov sveta a usporiadajúca Brazília. Novembrový rebríček sa neberie do úvahy, pretože by zvýhodňoval mužstvá účinkujúce v baráži. Kľúč pre rozdelenie do zostávajúcich košov FIFA ešte oficiálne nepotvrdila, rovnako ako pred minulými MS by sa však mal zohľadniť regionálny faktor. V druhom koši by podľa neho mali byť tímy z Ázie, Severnej a Strednej Ameriky, v treťom africké a nenasadené juhoamerické výbery a vo štvrtom nenasadené tímy z Európy. Keďže zo "starého kontinentu" bude až deväť nenasadených tímov, rebríčkovo najvyššie postavené Holandsko by malo byť v treťom koši, kde figuruje len sedem krajín.

V jednej skupine na MS 2014 nesmú byť dvaja zástupcovia rovnakého kontinentu, len Európa môže mať dvoch zástupcov v tej istej skupine.

Neoficiálne rozdelenie účastníkov futbalových MS 2014 do košov:

1. kôš: Brazília, Španielsko, Nemecko, Argentína, Kolumbia, Belgicko, *Uruguaj, Švajčiarsko
2. kôš: Japonsko, Irán, Kórejská republika, Austrália, USA, Mexiko, Kostarika, Honduras
3. kôš: Pobrežie Slonoviny, Ghana, Alžírsko, Nigéria, Kamerun, Čile, Ekvádor, Holandsko
4. kôš: Taliansko, Anglicko, Portugalsko, Grécko, Bosna a Hercegovina, Chorvátsko, Rusko, Francúzsko

*Pozn.: Na Uruguaj ešte čaká v stredu odvetný zápas interkontinentálnej baráže s Jordánskom. Uruguaj zvíťazil v prvom zápase na pôde súpera jednoznačne 5:0.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies