Francúzsko spustilo nálety na Islamský štát v Sýrii

NETKY.SK • 27 September 2015, 10:44 • 2 min
Francúzsko spustilo nálety na Islamský štát v Sýrii

PARÍŽ - Francúzsko dnes oznámilo, že spustilo letecké útoky na pozície militantnej organizácie Islamský štát (IS) v Sýrii.

slovakia

left justify in out

"Naša krajina tým potvrdzuje svoj pevný záväzok bojovať proti hrozbe terorizmu, ktorú predstavuje Dáiš. Udrieme vždy, keď bude ohrozená naša národná bezpečnosť," uvádza sa vo vyhlásení kancelárie francúzskeho prezidenta.

 

Agentúra Reuters pripomenula, že Francúzsko sa doposiaľ zúčastňovalo len na náletoch v Iraku. Začiatkom septembra ale začalo podnikať v Sýrii prieskumné lety, aby malo údaje o pozíciách IS.

 

O potrebe prípadných náletov informoval 14. septembra francúzsky prezident Francois Hollande. "V Iraku sme súčasťou koalície (proti IS)... Už sme (v Sýrii) začali s prieskumnými letmi, aby sme mohli uvažovať o leteckých útokoch, ak budú nutné a v Sýrii nutné budú," povedal Hollande.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies