Francúzsko spustilo aplikáciu, varujúcu pred rizikom útokov na majstrovstvách Európy

NETKY.SK • 8 Jún 2016, 09:32 • 2 min
Francúzsko spustilo aplikáciu, varujúcu pred rizikom útokov na majstrovstvách Európy

PARÍŽ - V súvislosti s blížiacimi sa majstrovstvami Európy vo futbale spustila dnes francúzska vláda aplikáciu pre smartfóny, ktorá ich používateľov varuje pred prípadným rizikom teroristického útoku. Informovala o tom spravodajská televízia RTL.

slovakia

left justify in out

Aplikácia sa dá bezplatne stiahnuť, a to vo francúzštine i angličtine, spresnilo dnes francúzske ministerstvo vnútra.

 

Po súhlase s geolokalizáciou bude používateľ dostávať varovania o prípadnom ohrození v mieste, kde sa práve nachádza. Používatelia si budú môcť aplikáciu rozšíriť a dostávať údaje aj v ďalších ôsmich vybraných oblastiach.

 

Súčasťou aplikácie je aj zoznam odporúčaní, ako sa postarať o svoju bezpečnosť v rôznych mimoriadnych situáciách.

 

Ako uviedlo ministerstvo vnútra, poplach vždy spustí prefekt príslušnej oblasti do 15-tich minút od potvrdenia hrozby, pričom priebežne budú prichádzať ďalšie správy o vývoji situácie. Od občanov sa očakáva spolupráca v tom, že ich budú šíriť na sociálnych sieťach. Ministerstvo očakáva, že týmto krokom sa predíde zahlteniu polície a ďalších zložiek telefonátmi od občanov.

 

Potreba takejto aplikácie vyvstala vo Francúzsku po teroristických útokoch z 13. novembra 2015, keď komando džihádistov zaútočilo na bary, kaviarne, reštaurácie a koncertnú sálu v Paríži, ako aj na národný štadión v Saint-Denis, pričom prišlo o život 130 ľudí.

 

Zámerom ministerstva je rozšíriť možnosť využitia tejto aplikácie aj počas povodní či silného sneženia.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies