Francúzsko sprostredkuje pre Sýriu humanitárnu pomoc EÚ

NETKY.SK • 25 November 2011, 02:20 • 2 min
Francúzsko sprostredkuje pre Sýriu humanitárnu pomoc EÚ

Francúzsko sprostredkuje pre Sýriu humanitárnu pomoc EÚ

slovakia

left justify in out

img

Francúzsky minister zahraničných vecí Alain Juppé sa pokúsi získať podporu Európskej únie pre vytvorenie humanitárnych koridorov alebo ďalšiu pomoc pre Sýriu, ktorej vláda pokračuje v násilnom postupe voči účastníkom opozičných protestov.
Juppé dnes uviedol, že požiada partnerov v EÚ, aby zvážili "humanitárne operácie na zmiernenie utrpenia obyvateľstva", pričom navrhol vytvorenie humanitárnych koridorov či zón. Podrobnejšie to zatiaľ nekonkretizoval.
Francúzsky minister vyjadril pevnú podporu opozičnej Sýrskej národnej rade na stretnutí s jej vodcom Burhánom Ghaljúnom v Paríži. Juppé nazval radu "legitímnym partnerom" Francúzska vzhľadom na rozdrobenú sýrsku opozíciu.
Sýrsky prezident Bašár Asad je pod narastajúcim tlakom, aby ukončil osem mesiacov krviprelievania,  ktoré si podľa odhadov vyžiadalo takmer 4000 mŕtvych.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies