Francúzsko sa rozlúčilo so zavraždeným policajtom a jeho družkou

NETKY.SK • 17 Jún 2016, 12:52 • 2 min
Francúzsko sa rozlúčilo so zavraždeným policajtom a jeho družkou

PARÍŽ - Vo francúzskom meste Versailles sa dnes uskutočnila oficiálna posledná rozlúčka s policajným dôstojníkom a jeho družkou, ktorých v pondelok zavraždil muž hlásiaci sa k džihádistickej organizácii Islamský štát (IS). Pohreb sa uskutoční na budúci pondelok v obci Montagnac v departemente Hérault, odkiaľ pochádzal zavraždený Jean-Baptiste Salvaing.

slovakia

left justify in out

Rozlúčkový obrad viedol francúzsky prezident Francois Hollande, ktorý Salvaingovi a jeho partnerke Jessice Schneiderovej posmrtne udelil tituly rytiera Rádu čestnej légie.

 

Vo svojom prejave vyzdvihol, že táto dvojica sa rozhodla "brániť nás a slúžiť právu". Boli to "hrdinovia všedných dní", dodal s tým, že životy týchto ľudí "boli zničené nenávisťou". Dvojnásobnú vraždu, ktorej sa stali obeťou, označil Hollande za "zločin proti republike". Štát bude podľa neho vždy stáť po boku syna zavraždených Mathieua a jeho nevlastného brata Huga.

 

Hollande súčasne vyhlásil, že "Francúzsko bude s ešte väčším odhodlaním pokračovať vo svojom vytrvalom boji proti terorizmu".

 

Vzdal tiež hold príslušníkom bezpečnostných zložiek a ubezpečil, že nikdy nebude akceptovať, že sú "predmetom ohovárania a urážok". Tých sa policajným zložkám vo Francúzsku dostáva najmä počas protestných akcií odborárov proti vládou presadzovanej reforme zákonníka práce. "Príslušníci polície a žandarmérie sú strážcami republiky," zdôraznil.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona