Francúzsko sa rozhodne ohľadom útoku v Sýrii v najbližších dňoch

NETKY.SK • 12 Apríl 2018, 12:47 • 2 min
Francúzsko sa rozhodne ohľadom útoku v Sýrii v najbližších dňoch

BUKUREŠŤ - Francúzsko vo štvrtok vyhlásilo, že sa rozhodne v najbližších dňoch, či podnikne vojenský útok po údajnom chemickom útoku v Sýrii.

slovakia

left justify in out

Francúzsky minister zahraničných vecí Jean-Yves Le Drian uviedol, že prezident Emmanuel Macron sa rozhodne o uskutočnení útoku vzhľadom na "nerešpektovanie medzinárodnej konvencie proti chemickým zbraniam," čo je pre Francúzsko už "za čiarou".

 

"Sme veľmi odhodlaní... ako povedal prezident republiky... takáto situácia sa nemôže tolerovať," povedal Le Drian novinárom v Rumunsku. Na otázku, či v tejto veci konzultujú s USA, ktoré tiež pohrozili vojenskou akciou, uviedol, že "Francúzsko je pri prijímaní rozhodnutí autonómne".

 

Americký prezident Donald Trump varoval v stredu pred bezprostrednou vojenskou akciou v Sýrii v reakcii na údajný útok jedovatým plynom neďaleko Damasku, ktorý si podľa sýrskych opozičných aktivistov a záchranárov vyžiadal viac ako 40 obetí. Sýria popiera, že by bola vykonala takýto útok, pripomína agentúra AP.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies