Francúzsko sa dohodlo s Bouygues na kúpe 20-% podielu v Alstome

NETKY.SK • 23 Jún 2014, 15:00 • 2 min
Francúzsko sa dohodlo s Bouygues na kúpe 20-% podielu v Alstome

PARÍŽ - Francúzsko získalo opciu na kúpu 20-% podielu v Alstome od stavebnej skupiny Bouygues. Tým zmizla posledná prekážka na prevzatie energetickej divízie Alstomu americkým priemyselným konglomerátom General Electric (GE). Informovali o tom agentúry Reuters a DPA.

slovakia

left justify in out

Francúzska vláda a Bouygues sa v nedeľu (22. 6.) dohodli na podmienkach vstupu štátu do koncernu Alstom. Štát podľa plánu prevezme 20-% podiel v Alstome a stane sa najväčším akcionárom koncernu. Tým sa odstránila prekážka na akvizíciu energetickej divízie Alstomu koncernom GE. Vláda totiž podmienila súhlas s ponukou GE tým, že získa podiel v Alstome od Bouygues.
     

Podľa dohody môže Paríž v priebehu 20 mesiacov získať až 20 % akcií Alstomu od skupiny Bouygues, ktorá aktuálne vlastní v Alstome 29,3-% podiel. Cena akcia bude o 2 % až 5 % lacnejšia ako na trhu, ak sa bude trhová cena pohybovať nad úrovňou 35 eur za akciu. Ak vláda nezíska 20 % do konca spomínaného obdobia od Bouygues alebo na trhu, bude môcť od Bouygues kúpiť až 15 % pri uvedených podmienkach. Bouygues zabezpečil vláde už pri uzavretí plánovanej spolupráce 20 % hlasovacích práv v Alstome. Stavebná skupina totiž požičia vláde akcie, ktoré jej umožnia disponovať 20 % hlasovacích práv. Skupina tiež Parížu prepustí dve kreslá v správnej rade Alstomu. To umožní vláde, aby sa okamžite stala najväčším akcionárom Alstomu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies