Francúzsko predlžuje niektoré opatrenia, PSG je pripravené hrať aj vonku

NETKY.SK • 29 Apríl 2020, 07:51 • 2 min
Francúzsko predlžuje niektoré opatrenia, PSG je pripravené hrať aj vonku

PARÍŽ - Ligue 1 je prvá z veľkých európskych futbalových súťaži, ktorú nedohrajú. Francúzsky premiér Edouard Philppe po utorňajšom zasadnutí kabinetu uviedol, že nebude môcť prísť k reštartu sezóny 2019/2020. Pre pandémiu koronavírusu vláda predĺžila zákaz organizovania veľkých športových podujatí až do septembra.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Bez podujatí do septembra 

"Táto sezóna profesionálnych športov vo Francúzsku nebude môcť pokračovať. Áno, týka sa to najmä futbalu," zdôraznil Philippe. V krajine nedohrajú ani druhú najvyššiu futbalovú súťaž a ragbyovú ligu. Vzhľadom na súčasnú epidemiologickú situáciu nie je možné organizovať ani zápasy bez prítomnosti divákov. Vo Francúzsku tak pristúpili k rovnakému scenáru ako v Holandsku, kde vláda tiež rozhodla o predčasnom ukončení sezóny.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Football News Co (@football_newsco),

 

Niektoré opatrenia sa uvoľnili 

Philippe vo svojom prejave informoval o uvoľňovaní niektorých opatrení. Od 11. mája v krajine opäť otvoria škôlky a základne školy. Pri cestách do krajinynebude treba vypĺňať špeciálny formulár. Platí však zákaz organizovania všetkých športových podujatí nad 5000 osôb až do septembra, čo skrížilo plány Francúzskeho futbalového zväzu. Jeho predstavitelia dúfali, že v polovici júna by mohlo prísť k obnoveniu súťaže, dokončiť ju chceli 25. júla.

 

img

 

Ako rozhodnúť túto seónu? 

Zväz musí teraz na svojom zasadnutí rozhodnúť, či udelí ligový titul, či zo súťaže niekto vypadne a ktoré kluby budú reprezentovať krajinu v novom ročníku európskych súťaží. Na čele tabuľky je s 12-bodovým náskokom úradujúci majster Paríž St. Germain. Nový ročník Ligue 1 by podľa francúzskych médií mohol odštartovať v septembri.

 

PSG je pripravené hrať aj vonku 

"Rešpektujeme rozhodnutie francúzskej vlády. No plánujeme pokračovať v Lige majstrov, ak to dovolí UEFA. V prípade, že to nebude možné vo Francúzsku, budeme hrať naše zápasy v zahraničí podľa toho, kde budú najlepšie a najbezpečnejšie podmienky pre našich hráčov a zamestnancov," uviedol po verdikte šéf PSG Nasser Al-Khelaifi.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Nasser Al-Khelaifi (@nasserpsg),

 

Aj iné športové udalosti 

Nariadenie vlády sa rovnako týka aj seriálu F1, kde sa mala ísť v lete VC Francúzska na okruhu v La Castellet. Tour de France bolo plánované už s preložením namiesto júla na koniec leta (29. august), no bude sa prekladať opäť. Zatiaľ sa ešte nevie, či sa vôbec tento ročník uskutoční.

 

img

 

Situácia vo Francúzsku a vo svete 

Vedenie Francúzskej futbalovej ligy naplánovalo na štvrtok stretnutie, na ktorom preskúma športové a finančné dopady oznámených opatrení vlády. Vo Francúzsku evidovali v utorok večer viac ako 165-tisíc prípadov ochorenia COVID-19 a vyše 23 000 mŕtvych. Celosvetovo je v 210 regiónoch potvrdených už vyše 3,1 milióna prípadov nákazy novým koronavírusom SARS-CoV-2, podľahlo mu vyše 215 000 osôb.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies