Francúzsko predĺži hraničné kontroly v súvislosti s hrozbou teroru o 6 mesiacov

NETKY.SK • 5 Apríl 2018, 06:00 • 2 min
Francúzsko predĺži hraničné kontroly v súvislosti s hrozbou teroru o 6 mesiacov

PARÍŽ - Francúzsko informovalo Európsku komisiu, že s ohľadom na pretrvávajúcu vysokú mieru teroristického ohrozenia krajiny predĺži hraničné kontroly do konca októbra. Informovali o tom v stredu oficiálne zdroje v Bruseli.

slovakia

left justify in out

Hovorca Európskej komisie podľa francúzskych elektronických médií potvrdil, že predmetné oznámenie Francúzska o predĺžení hraničných kontrol aj na obdobie ďalších šiestich mesiacov po 30. apríli dostali v tomto týždni.

Francúzska vláda obnovila hraničné kontroly po teroristických útokoch v Paríži z 13. novembra 2015 a odvtedy ich opakovane predlžovala vždy o šesť mesiacov.

 

Kontroly hraníc v súvislosti so všeobecným ohrozením bezpečnosti v krajine nepodliehajú na rozdiel od kontrol zavedených pre migračnú vlnu schvaľovaciemu procesu na úrovni Európskej komisie.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona