Francúzsko predáva luxusné sídlo veľvyslanca pri OSN v New Yorku za 35 miliónov eur

NETKY.SK • 10 Apríl 2014, 14:54 • 2 min
Francúzsko predáva luxusné sídlo veľvyslanca pri OSN v New Yorku za 35 miliónov eur

PARÍŽ - Francúzsko predáva za 48 miliónov dolárov (35 miliónov eur) rezidenciu svojho veľvyslanca pri OSN v New Yorku, nachádzajúcu sa v jednej z najprestížnejších obytných budov v americkom veľkomeste na ulici Park Avenue.

slovakia

left justify in out

Predaj objektu s 18 miestnosťami, siedmimi kúpeľňami a piatimi krbmi sa plánoval už dlhšie v rámci programu odpredaja štátom vlastnených nehnuteľností s cieľom znížiť dvojmiliardový štátny dlh Francúzska.
     

Predaj bytu v budove na Park Avenue 740, ktorá sa kedysi považovala za najdrahšiu obytnú budovu sveta, dnes francúzske ministerstvo zahraničných vecí oficiálne potvrdilo. 
     

Nemenovaný bývalý diplomat pre agentúru AP povedal, že francúzski veľvyslanci vrátane súčasného zástupcu tejto európskej krajiny v OSN Gérarda Arauda hostili v rezidencii večere pre diplomatov takmer každý deň.
     

Bezprostredne nebolo známe, kam sa francúzsky veľvyslanec presťahuje po predaju luxusného sídla.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies