Francúzsko poskytne na záchranu banky CIF 20 miliárd eur

NETKY.SK • 3 September 2012, 11:26 • 2 min
Francúzsko poskytne na záchranu banky CIF 20 miliárd eur

Francúzsko poskytne na záchranu banky CIF 20 miliárd eur - Svet Francúzska vláda zachráni hypotekárnu banku Crédit Immobilier de France (CIF). Podľa mediálnych správ jej poskytne štátne garancie v hodnote vyše 20 miliárd eur.

slovakia

left justify in out

imgFrancúzska vláda zachráni hypotekárnu banku Crédit Immobilier de France (CIF).

Podľa mediálnych správ jej poskytne štátne garancie v hodnote vyše 20 miliárd eur. Len tento týždeň musí banka splatiť vyše 4,7 miliardy eur, informujú denníky Le Figaro a Les Echos s odvolaním sa na nemenované zdroje. Celková garancia bude viac než štvornásobná.

Francúzska vláda cez víkend oznámila, že banke pomôže, keďže sa pre ňu nepodarilo nájsť kupca. Nešpecifikovala však, koľko bude záchrana CIF stáť. Banka má po znížení ratingu problémy so získavaním peňazí na refinancovanie svojich záväzkov. Finančný inštitút, ktorý existuje už takmer 100 rokov, sa špecializuje na hypotéky pre rodiny s nižšími príjmami.

Podľa francúzskeho ministerstva financií musí záchranný plán ešte schváliť parlament a Európska komisia (EK). Je pravdepodobné, že CIF, ktorá zamestnáva vyše 2000 ľudí, sa postupne zlikviduje. Podľa informácií z vlády banka už nebude poskytovať nové úvery.

Zdroj: TASR/DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies