Francúzsko poprelo, že Kaddáfí dotoval Sarkozyho volebú kampaň

NETKY.SK • 17 Marec 2011, 13:13 • 2 min
Francúzsko poprelo, že Kaddáfí dotoval Sarkozyho volebú kampaň

Francúzsko poprelo, že Kaddáfí dotoval Sarkozyho volebú kampaň

slovakia

left justify in out

img

Francúzsky minister vnútra Claude Guéant, jeden z najbližších spojencov prezidenta Nicolala Sarkozyho, dnes poprel obvinenia syna líbyjského vodcu Muammara Kaddáfího, podľa ktorých Sarkozy v roku 2007 prijal od Líbye finančné prostriedky na svoju volebnú kampaň.
      Sajf Islám Kaddáfí kritizoval Sarkozyho za jeho podporu líbyjským opozičným vzbúrencom, ktorí žiadajú koniec vlády režimu Muammara Kaddáfího. Zároveň pohrozil zverejnením dôkazov, podľa ktorých jeho otec finančne podporil zvolenie Sarkozyho do funkcie prezidenta.
      Guéant, ktorý počas uplynulých štyroch rokov pôsobil ako hlavný Sarkozyho poradca, odkázal Kaddáfího synovi, aby o dôkazoch nehovoril, ale ich zverejnil.
      Guéant dodal, že dotácie na Sarkozyho volebnú kampaň skontroloval príslušný výbor, aby ani jedna dotácia nepresiahla výšku 4600 eur.
      Na otázku, či by Sajf Islám mohol disponovať dôkazmi o nezákonných finančných prevodoch, francúzsky minister vnútra pre rozhlasovú stanicu Europa 1 uviedol: "Neviem, ako by nejaké mohol mať, lebo tieto veci neexistujú".  
      Sarkozy nalieha na svojich partnerov na pôde Bezpečnostnej rady OSN, aby podporili zavedenie bezletovej zóny and Líbyou v záujme ochrany líbyjských civilistov pred náletmi lietadiel Kaddáfího síl.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies