Francúzsko počas ME nasadí viac ako 90.000 príslušníkov bezpečnostných síl

NETKY.SK • 25 Máj 2016, 17:26 • 2 min
Francúzsko počas ME nasadí viac ako 90.000 príslušníkov bezpečnostných síl

PARÍŽ - Viac ako 90.000 príslušníkov bezpečnostných síl bude dohliadať na priebeh blížiaceho sa kontinentálneho futbalového šampionátu EURO 2016. V stredu to uviedol francúzsky minister vnútra Bernard Cazeneuve.

slovakia

left justify in out

V nasadení bude približne 77.000 príslušníkov štátnych zložiek, ďalších 13.000 dodajú súkromné bezpečnostné služby. Každý tím bude mať k dispozícii minimálne dvoch agentov špeciálnych jednotiek a k nim ôsmich policajtov zo svojich domovských krajín. Tí budú koordinovať svoje pôsobenie s francúzskymi silami.

 

"Nikto, a zvlášť nie teroristi, nám nezabráni žiť normálny život," zdôraznil Cazeneuve s tým, že priebeh majstrovstiev Európy nenarušia ani odborárske štrajky a demonštrácie.

 

Dolná komora francúzskeho parlamentu nedávno schválila vládny návrh na predĺženie výnimočného stavu, ktorý v krajine vyhlásili po teroristických útokoch z 13. novembra. Mimoriadny režim tak bude vo Francúzsku platiť aj počas futbalového šampionátu EURO 2016 (10. júna až 10. júla) a Tour de France (2. až 24. júla).

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona