Francúzsko plánuje znížiť svoju závislosť na jadrových blokoch

NETKY.SK • 22 Júl 2017, 14:30 • 2 min
Francúzsko plánuje znížiť svoju závislosť na jadrových blokoch

PARÍŽ - Francúzsko chce znížiť svoju závislosť na výrobe elektrickej energie v jadrových reaktoroch. V súčasnosti kryje ich 58 blokov dopyt po nej z viac ako 75 %.

slovakia

left justify in out

Parlament prijal v roku 2015 zákon, podľa ktorého by mal podiel jadrových blokov na výrobe elektriny v krajine časom klesnúť na 50 %. Minister životného prostredia Nicolas Hulot uviedol, že sa odvtedy v tejto oblasti ešte nič neurobilo. Podľa neho sa musí predovšetkým vypracovať plán opatrení v sociálnej a hospodárskej oblasti.

 

„Jadrové elektrárne by sa nemali zatvárať, pokiaľ sa nezohľadní realita ľudí, ktorí prídu o zamestnanie,“ uviedol pre denník Ouest-France. Hulot sa tento týždeň vyjadril, že z 58 blokov by sa mala časom odstaviť asi 17. Odborníci sa pýtajú, ako chce vláda zabezpečiť dostatok elektrickej energie bez ich výkonu. Tieto návrhy zatiaľ nejestvujú.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies