Francúzsko plánuje zníženie daní o 10 miliárd eur

NETKY.SK • 27 September 2017, 16:02 • 2 min
Francúzsko plánuje zníženie daní o 10 miliárd eur

PARÍŽ - Francúzska vláda chce v budúcom roku zredukovať dane o 10 mld. eur v nádeji, že podporí ekonomický rast a prijímanie nových zamestnancov.

slovakia

left justify in out

Súčasťou návrhu rozpočtu krajiny pre budúci rok je zároveň zníženie výdavkov o 15 mld. eur, keďže vláda chce redukovať deficit verejných financií. Vláda prezidenta Emmanuela Macrona návrh rozpočtu predstavila v stredu, pričom je založený na predpoklade, že ekonomika krajiny posilní o 1,7 percenta.

Minister financií Bruno Le Maire uviedol, že cieľom rozpočtu je "urýchliť ekonomické zmeny vo Francúzsku". Macronova vláda dúfa, že deficit verejných financií v roku 2018 zredukuje na úroveň 2,6 percenta hrubého domáceho produktu (HDP), čiže ho chce dostať pod hranicu 3 percentá HDP, ktorá je maximálne prípustná podľa pravidiel Európskej únie.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies