Francúzsko plánuje pokutovať užívateľov marihuany priamo na ulici

NETKY.SK • 25 Január 2018, 16:41 • 2 min
Francúzsko plánuje pokutovať užívateľov marihuany priamo na ulici

PARÍŽ - Užívanie marihuany bude v uliciach Francúzska už čoskoro postihované pokutami vydávanými príslušníkmi polície priamo na mieste. Oznámil to vo štvrtok francúzsky minister vnútra Gérard Collomb.

slovakia

left justify in out

Ako v tejto súvislosti doplnila agentúra Reuters, Francúzsko patrí v súčasnosti ku krajinám v Európe s najväčším počtom mladistvých užívateľov drog. Collomb priblížil, že návrh zákona pôjde v nasledujúcich týždňoch na prerokovanie do parlamentu. Daným návrhom dochádza k naplneniu predvolebných sľubov prezidenta Emmanuela Macrona.

 

Pokutovanie užívateľov marihuany priamo na mieste môže podľa Macrona odrádzať občanov od drobnej kriminality, ktorá často ostane bez potrestania v dôsledku preťaženého a zdĺhavého súdneho systému. Počet tínedžerov vo veku 15 a 16 rokov, ktorí sa priznali k užitiu kanabisu, je vo Francúzsku najvyšší spomedzi všetkých krajín Európskej únie. Vyplýva to z prieskumu, ktorý v roku 2015 uskutočnilo Európske monitorovacie centrum pre drogy a drogovú závislosť (EMCDDA).

 

"Paušálne pokuty nezatienia skutočnosť, že ide o kriminálny prečin," vysvetlil Collomb pre rozhlasovú stanicu Europe 1. Príslušníci francúzskej polície by v dohľadnom čase mali dostať mobilné telefóny a tablety s tým, že táto technológia im umožní vydávanie okamžitých pokút, dodal minister. Výška takéhoto typu okamžitej pokuty doposiaľ stanovená nebola, podľa niektorých zdrojov by sa mohla pohybovať v rozpätí 150-200 eur.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies