Francúzsko oznámilo, že zmarilo plánovaný útok na vojenskú základňu

NETKY.SK • 11 November 2015, 07:06 • 2 min
Francúzsko oznámilo, že zmarilo plánovaný útok na vojenskú základňu

PARÍŽ - Agenti francúzskej tajnej služby zatkli podozrivého islamského militanta, ktorý údajne plánoval útok na námorné zariadenia v južnom Francúzsku. V utorok večer to oznámil francúzsky minister vnútra Bernard Cazeneuve.

slovakia

left justify in out

Muž bol rok pod dohľadom agentov pre podozrenie z radikalizácie a podpory militantných islamistov, citovala ministra tlačová agentúra DPA. Francúzska tajná služba DGSI ho zatkla 29. októbra.


Podozrivý bol v styku s 21-ročným francúzskym džihádistom, ktorý je podľa všetkého teraz v Sýrii. Zisťoval si, ako si môže kúpiť vojenskú pušku a dostal balíček z Číny s nožom vo vojenskom štýle, čím na seba upozornil úrady, oznámila televízna stanica Canal plus.


S odvolaním sa na zdroje v tajnej službe uviedla, že zadržaný plánoval zaútočiť na príslušníkov francúzskeho námorníctva.


V januári zabili traja islamskí militanti v redakcii časopisu Charlie Hébdo 20 ľudí. A v auguste premohli na severe Francúzska cestujúci vo vlaku smerujúcom do Paríža ozbrojeného muža v okamihu, keď sa pokúsil strieľať.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona