Francúzsko odmieta prázdne štadióny počas ME napriek obavám z teroristov

NETKY.SK • 4 Marec 2016, 11:51 • 2 min
Francúzsko odmieta prázdne štadióny počas ME napriek obavám z teroristov

PARÍŽ - Prezident organizačného výboru tohtoročných futbalových majstrovstiev Európy Jacques Lambert vylúčil možnosť odohrať niektoré zápasy šampionátu pred prázdnymi tribúnami pre teroristické hrozby.

slovakia

left justify in out

Francúzsko je na nohách od novembrových útokov v Paríži, teroristi sa vtedy zamerali aj na národný štadión Stade de France počas zápasu domácej reprezentácie s Nemeckom.

"Nerátame s tým, ako šéf organizácie na tom pracujem. Je úplne normálne, že UEFA operuje so všetkými variantmi. Máme krízové scenáre, s ktorými sa snažíme vyrovnať, vrátane preloženia zápasov z jedného dňa na druhý. Aj na ME 2012 takmer preložili duel medzi Francúzskom a Ukrajinou pre veľkú búrku. Prázdne štadióny nie sú možnosťou z jedného zásadného dôvodu: turnaj organizujeme pre ľudí," povedal Lambert pre RTL.

Tohtoročný záverečný turnaj ME sa uskutoční v dňoch 10. júna - 10. júla na 24 štadiónoch v deviatich mestách.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies