Francúzsko obvinilo z terorizmu Abdeslamovho komplica pri útokoch v Paríži

NETKY.SK • 30 Jún 2016, 15:59 • 2 min
Francúzsko obvinilo z terorizmu Abdeslamovho komplica pri útokoch v Paríži

PARÍŽ - Francúzske úrady vzniesli predbežné obvinenia z terorizmu voči Belgičanovi Hamzovi Attouovi za napomáhanie Salahovi Abdeslamovi, jedinému známemu členovi bunky Islamského štátu (IS), ktorý prežil vlaňajšie novembrové teroristické útoky v Paríži. Informovala o tom dnes tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Belgickí predstavitelia uviedli, že Attoua (22) prepravili v stredu 29. júna do Francúzska na základe francúzskeho zatykača. Parížska prokuratúra dnes oznámila, že Attou bol predbežne obvinený z "napomáhania zločincovi-teroristovi spájanému s teroristickým činom" a následne umiestnený do väzby.

 

Abdeslam po parížskych útokoch z 13. novembra ušiel do Belgicka, po štyroch mesiacoch na úteku ho zatkli v Bruseli a neskôr vydali do Francúzska. Skupina teroristov 13. novembra 2015 zabila 130 ľudí a zranila vyše 360 ďalších osôb pri koordinovaných útokoch strelnými zbraňami a výbušninami na viacerých miestach francúzskej metropoly.

 

Attou spolu s podozrivým Mohammadom Amrim údajne vyzdvihol kľúčového podozrivého Salaha Abdeslama po útokoch v Paríži a priviezol ho späť do Bruselu. Amriho zatkli v Belgicku spolu s Attouom.

 

Abdeslama previezli do francúzskej väzby už skôr. Belgicko takisto súhlasilo, že Francúzsku odovzdá tiež Mohameda Abriniho, kľúčového podozrivého aj z marcových útokov v Bruseli, ale podľa dostupných informácií sa stále nachádza v belgickej väzbe.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies