Francúzsko nepoľaví v ostražitosti, vojaci aj naďalej zostanú hliadkovať v uliciach

NETKY.SK • 15 September 2017, 07:42 • 2 min
Francúzsko nepoľaví v ostražitosti, vojaci aj naďalej zostanú hliadkovať v uliciach

PARÍŽ - Nasadenie francúzskych vojakov v uliciach miest a na verejných priestranstvách bude realitou aj v budúcnosti.

slovakia

left justify in out

Francúzska ministerka obrany Florence Parlyová po dnešnom zasadaní vlády v Paríži potvrdila, že nejestvuje zámer poľaviť v ostražitosti. Príslušníci armády by však mali byť nasadzovaní pružnejšie ako doteraz, vyplynulo z jej slov.

 

Protiteroristická misia Sentinelle, ktorej súčasťou sú vojenské hliadky, sa začala po teroristickom útoku islamistov na redakciu satirického týždenníka Charlie Hebdo vo francúzskej metropole z januára 2015. Jej súčasťou je aktuálne na celom území krajiny galského kohúta 7000-10.000 príslušníkov armády. Na tomto sa podľa slov Parlyovej nič nezmení.

 

Nielen príslušníci francúzskej polície, ale aj ozbrojených síl sa už opakovane stali terčmi teroristicky motivovaných prepadov a útokov, respektíve pokusov o ne, čo vyvolalo i kritiku misie Sentinelle, pričom odporcovia hovorili napríklad o tom, že sa uniformovaní vojaci stávajú terčom pre teroristov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies