Francúzsko: Národný front hrozí speváčke Madonne žalobou za nacistický symbol

NETKY.SK • 5 Jún 2012, 06:55 • 2 min
Francúzsko: Národný front hrozí speváčke Madonne žalobou za nacistický symbol

Francúzsko Národný front hrozí speváčke Madonne žalobou za nacistický symbol - Politika Francúzska ultrapravicová strana Národný front hrozí žalovať americkú popovú speváčku Madonnu za použitie nacistického hákového kríža na podobizni straníckej líderky M

slovakia

left justify in out

img

Francúzska ultrapravicová strana Národný front hrozí žalovať americkú popovú speváčku Madonnu za použitie nacistického hákového kríža na podobizni straníckej líderky Marine Le Penovej. Informovala o tom televízia France 3.
      Madonna minulý týždeň odštartovala svoje turné v izraelskom Tel Avive na propagáciu svojho nového albumu, ako aj mieru medzi Izraelčanmi a Palestínčanmi. Počas jej koncertu sa na veľkej obrazovke objavila fotografia Le Penovej s hákovým krížom na čele.
      Národný front je často spájaný s antisemitizmom a rasizmom, Le Penová pritom získala v aprílovom prvom kole prezidentských volieb takmer pätinu hlasov. Predstavitelia strany vyhlásili, že Madonna urazila všetkých jej členov a stúpencov.
      Le Penová, ktorá po nástupe do čela strany po svojom otcovi zmiernila jej extrémistické postoje, komentovala Madonnin výstrelok takto: "Chápeme, že starí speváci, ktorí potrebujú, aby o nich ľudia hovorili, zachádzajú do takýchto extrémov."
      Jej zástupca Louis Aliot však vyhlásil, že strana bude hľadať možnosť podania žaloby voči Madonne, ak sa situácia zopakuje na koncerte vo Francúzsku.
      Madonna, ktorá bude mať v auguste 54 rokov, vystúpi na koncerte v Paríži 14. júla, keď bude Francúzsko oslavovať deň dobytia Bastily, uviedla agentúra RIA Novosti.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies