Francúzsko narazilo na odpor cirkvi: Homosexuálneho veľvyslanca vyšle do UNESCO namiesto Vatikánu

NETKY.SK • 6 Apríl 2016, 20:13 • 2 min
Francúzsko narazilo na odpor cirkvi: Homosexuálneho veľvyslanca vyšle do UNESCO namiesto Vatikánu

PARÍŽ - Francúzsko sa vzhľadom na odpor katolíckej cirkvi vzdalo plánu vymenovať homosexuálneho muža za veľvyslanca vo Vatikáne a dnes ho vymenovalo do funkcie pri Organizácii spojených národov pre výchovu, vedu a kultúru (UNESCO) v Paríži. Informovali o tom svetové agentúry DPA a AP.

slovakia

left justify in out

Francúzska vláda sa rozhodla vymenovať Laurenta Stefaniniho za veľvyslanca pri UNESCO po tom, ako Vatikán za viac než rok oficiálne neprijal jeho nomináciu na veľvyslanca pri Svätej stolici, ale ani ju nezamietol pre jeho homosexualitu.

 

Stefanini pracoval ako šéf protokolu v Elyzejskom paláci u prezidenta Francoisa Hollanda a v rokoch 2001-2005 bol druhým najvyšším diplomatom na francúzskej ambasáde vo Vatikáne. Hollande ho označil za "jedného z najlepších francúzskych diplomatov".

 

Vatikán rovnako ako ďalšie krajiny môže odmietnuť prijať nominovaného veľvyslanca, toto právo však uplatňuje iba vzácne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies