Francúzsko možno zavedie novú daň z leteniek

NETKY.SK • 19 August 2013, 17:50 • 2 min
Francúzsko možno zavedie novú daň z leteniek

PARÍŽ - Francúzsko možno zavedie novú daň z leteniek, aby získalo financie na plánovanú výstavbu železničnej trate medzi Parížom a letiskom Charlesa de Gaulla. Uviedla to dnes agentúra Reuters, ktorá sa odvoláva na vyhlásenie francúzskeho ministerstva dopravy.

slovakia

left justify in out

Vláda dokončí plány na výstavbu trate pre expresné vlaky CGD "v najbližších týždňoch", povedal agentúram predstaviteľ ministerstva, ktorý nechcel byť menovaný. "Takáto daň nie je vylúčená," potvrdil novinám Figaro minister dopravy Frédéric Cuvillier. Podľa známeho denníka nová daň by mohla pomôcť štátu získať 400 miliónov eur na projekt.

Francúzsko plánuje výstavbu železničnej trate na letisko Charlesa de Gaulla už celé roky. Odhaduje sa, že náklady na jej výstavbu dosiahnu zhruba 1,7 miliardy eur. Na projekte sa majú podieľať štátny prevádzkovateľ letísk ADP Paríž a tri verejné dopravné spoločnosti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies