Francúzsko kvôli Ukrajine pozastavuje dodávku bojovej lode Mistral Rusku

NETKY.SK • 25 November 2014, 14:02 • 2 min
Francúzsko kvôli Ukrajine pozastavuje dodávku bojovej lode Mistral Rusku

PARÍŽ - Francúzsko s odvolaním sa na "súčasnú situáciu" na východe Ukrajiny pozastavuje plánovanú dodávku vojnovej lode Mistral Rusku. S odvolaním sa na krátke vyhlásenie francúzskeho prezidentského úradu o tom dnes informovala agentúra AP.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Oznámenie o pozastavení prišlo v čase množiacich sa špekulácií v súvislosti s týmto kontraktom, ktorý znamená najväčší predaj zbraní Rusku zo strany členskej krajiny NATO.
     

Vladivostok, prvá z dvoch vrtuľníkových lodí typu Mistral objednaných Ruskom, mala byť odovzdaná ako časť zmluvy v hodnote 1,2 miliardy eur.    
     

Francúzsko sa dostalo pod intenzívny tlak spojencov, aby predaj kvôli napätiu medzi Ruskom a Ukrajinou pozastavilo.
     

Ruská agentúra RIA Novosti dnes zároveň uviedla, že Rusko zatiaľ nebude uplatňovať voči Francúzsku nároky v súvislosti s dodávkou mistralov, očakáva však, že dohoda bude splnená. RIA to uviedla s odvolaním sa na námestníka ruského ministra obrany Jurija Borisova.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies