Francúzsko je za to, aby sa dlhová záťaž Grécka časom zmiernila

NETKY.SK • 22 Máj 2017, 14:04 • 2 min
Francúzsko je za to, aby sa dlhová záťaž Grécka časom zmiernila

PARÍŽ - Francúzsko je za to, aby sa dlhová záťaž Grécka časom zmiernila. Uviedol to zdroj z francúzskeho prezidentského paláca, ktorý sa odvoláva na telefonický rozhovor nového prezidenta Emmanuela Macrona s gréckym premiérom Alexisom Tsiprasom.

slovakia

left justify in out

"Prezident uviedol, že dúfa, že sa čoskoro podarí dosiahnuť dohodu, ktorá časom zmierni dlhovú záťaž Grécka," povedal zdroj a dodal, že francúzsky minister financií Bruno Le Maire podporí takýto plán na popoludňajšom zasadaní ministrov financií eurozóny, tzv. Euroskupiny.

 

Euroskupina a zástupcovia Medzinárodného menového fondu (MMF) sa dnes pokúsia dosiahnuť dohodu o zmiernení gréckeho dlhu. Musia však nájsť rovnováhu medzi požiadavkou MMF na jasné určenie "kedy a ako", a nemeckým postojom "len, ak to bude nevyhnutné" a "detaily neskôr".

 

Bez dohody pritom Atény nedostanú žiadnu novú splátku z úveru od eurozóny. V júli však musia vyrovnať staršie dlhy vo výške 7,3 miliardy eur.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies