Francúzsky premiér: Dlhujem vám pravdu, sme pod stálou hrozbou

NETKY.SK • 20 November 2015, 08:40 • 2 min
Francúzsky premiér: Dlhujem vám pravdu, sme pod stálou hrozbou

PARÍŽ - Francúzsky premiér Manuel Valls vo štvrtok vyhlásil, že Francúzsko je po minulotýždňových parížskych útokoch, ktoré si vyžiadali 129 obetí na životoch pod "stálou hrozbou". Citovala ho agentúra AP.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Valls vo štvrtok večer v rozhovore pre francúzsku televíziu povedal, že francúzskemu ľudu "dlhuje pravdu" a následne zdôraznil, že vyšetrovatelia nevedia, či sú v krajine aktívne aj ďalšie extrémistické skupiny. "Je to pravdepodobné," dodal.


Francúzska polícia podľa jeho slov od minulotýždňových útokov vykonala už približne 600 razií zameraných na dopadnutie islamistických militantov. Naďalej pritom pátra po Salahovi Abdeslamovi, bratovi jedného zo zabitých útočníkov, ktorý je na úteku a nie je zrejmé, či sa ešte nachádza vo Francúzsku.


Útoky z 13. novembra, ku ktorým došlo na šiestich miestach Paríža, si vyžiadali dohromady 129 obetí na životoch a 352 zranených, z ktorých mnohí sú v kritickom stave. K zodpovednosti za ne sa prihlásila extrémistická organizácia Islamský štát (IS).

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies