Francúzsko investuje do jadra, energokoncern EDF prijme viac než 3 000 ľudí

NETKY.SK • 11 Február 2022, 13:13 • 2 min
Francúzsko investuje do jadra, energokoncern EDF prijme viac než 3 000 ľudí

PARÍŽ – Francúzsky elektrárenský koncern Électricité de France (EDF) plánuje v tomto roku prijať viac než 3 000 ľudí. Spoločnosť to oznámila deň po tom, ako francúzsky prezident Emmanuel Macron zverejnil novú energetickú stratégiu, ktorá dáva jadrovej energii kľúčové miesto v procese znižovania skleníkových plynov.

slovakia

left justify in out

Firma v e-maile pre agentúru Reuters uviedla, že do konca roka plánuje prijať približne 1 600 inžinierov a podobný počet technikov. Potvrdila tak skoršie informácie zo strany médií. Ako prvá o tom informovala rozhlasová stanica Franceinfo. Tá uviedla, že po prijatí viac než 3 000 pracovníkov v tomto roku, by EDF mala v prijímaní tisícov nových ľudí pokračovať aj v nasledujúcich rokoch.

 

img

 

Macron vo štvrtok (10. 2.) vyzval na „znovuzrodenie“ francúzskeho jadrového priemyslu s tým, že chce, aby sa postavilo až 14 nových reaktorov, čo pomôže znížiť rozsah využívania fosílnych palív. Ako uviedol, chce, aby sa postavilo šesť reaktorov novej generácie EPR2, pričom vláda zároveň rozbehne štúdie na výstavbu ďalších ôsmich reaktorov.

 

Možno vás zaujme: Kancelár Scholz naznačil „prvý krok“ k uvoľneniu opatrení



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies